NEA

Το θαύμα των Τραχώνων!

Οι Ακαδημίες του Α.Ο. Τραχώνων αποτελούν πρότυπο και είναι το καμάρι του Αλίμου με εκατοντάδες οικογένειες να εμπιστεύονται τα παιδιά τους, ώστε να πάρουν τις σωστές βάσεις στο χορτάρι, να αναδείξουν ταλέντα και να αποτελέσουν τους ποδοσφαιριστές της επόμενης γενιάς.

Μια μικρή πολιτεία λειτουργεί σε καθημερινή βάση στο γήπεδο Τραχώνων (Λεωφόρος Ιωνίας 95 και Ηρώος Μάτση) με ανακαινισμένες εγκαταστάσεις, νέο χλοοτάπητα, υπερσύγχρονο φωτισμό, υποδομές και περιβάλλοντα χώρο. Ο Α.Ο. Τραχώνων Αλίμου αποτελεί σίγουρα μια από τις μεγαλύτερες Ακαδημίες ποδοσφαίρου απασχολώντας πάνω από 600 παιδιά ηλικίας από 3 έως 17 ετών. Παράλληλα, η αντρική ομάδα είναι από τις ιστορικότερες ομάδες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣΑ.

Οι αθλητές του Α.Ο.Τ. Αλίμου είναι χωρισμένοι σε 30 τμήματα με κριτήρια επιπέδου και ηλικίας και συμμετέχουν σε ισάριθμους αγώνες με άλλα σωματεία στο Νομό Αττικής κάθε Σαββατοκύριακο, καθόλη τη διάρκεια της σεζόν.

Παράλληλα, αρκετά από τα τμήματα συμμετέχουν δύο φορές το χρόνο σε τουρνουά τόσο στην Αθήνα, όσο και στην επαρχία με συλλόγους από όλη την Ελλάδα. Οι άνθρωποι του συλλόγου προφανώς έχουν καταφέρει και συνδυάζουν την ποσότητα με την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν στα μέλη τους. Από τους άρτια εκπαιδευμένους προπονητές και το προσωπικό της Ακαδημίας μέχρι την υλικοτεχνική υποδομή.

Πολυάριθμες επιτυχίες των τμημάτων σε πρωταθλήματα και τουρνουά

Τ0 βασικό συστατικό της επιτυχίας του συλλόγου είναι η τακτική επαφή της διοίκησης και των προπονητών με τους γονείς, με στόχο την καθημερινή βελτίωση της λειτουργίας της Ακαδημίας. Αποτελέσματα της άριστης δουλειάς που γίνεται στους Τράχωνες φαίνεται και στον αγωνιστικό τομέα με πολυάριθμες επιτυχίες των τμημάτων σε πρωταθλήματα και τουρνουά. Τα τελευταία χρόνια πολλά παιδιά έχουν γίνει και πόλος έλξης των ΠΑΕ της Αττικής, με αποτέλεσμα προερχόμενα από τον Σύλλογο να αγωνίζονται στα αγωνιστικά τμήματα Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΑΕΚ, Πανιωνίου και Αστέρα Τρίπολης.

Ο στόχος και η φιλοσοφία των Τραχώνων δεν είναι μόνο τα παιδιά να μάθουν ποδόσφαιρο, αλλά να διδαχθούν το αγωνιστικό ήθος, το ευ αγωνίζεσθαι, τη κοινωνικότητα, την απόκτηση εμπειριών, αλλά και να προστατευτούν από κινδύνους που ελλοχεύουν στην απραξία της νεολαίας, είναι οφέλη που θα πρέπει να αποκομίζουν τα παιδιά μας.

Ο Σύλλογος είναι γνωστός για το κοινωνικό, πολιτιστικό του έργο που επιτελεί στην ευρύτερη περιοχή. Είναι χαρακτηριστική η ετήσια προσφορά αρκετών τόνων τροφίμων στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αλίμου και οι επισκέψεις σε συλλόγους της περιοχής.

Το τρίπτυχο της επιτυχίας

Η επιτυχία δεν είναι ένας τίτλος, ένα μετάλλιο, μια πρώτη θέση σε τουρνουά ή ένα γκολ. Επιτυχία για τους Τράχωνες είναι οι μικροί του φίλοι, μέσα από τον αθλητισμό, να βελτιώσουν διάφορες πτυχές του εαυτού τους. Η συνταγή της επιτυχίας αποτελείται από το τρίπτυχο: Γονείς – Προπονητικό επιτελείο – Διοίκηση!

Οι προπονητές είναι πλήρως αφοσιωμένοι και στο ρόλο τους ως παιδαγωγοί, έχοντας ως επίγνωση ότι είναι και διαμορφωτές χαρακτήρων. Η Διοίκηση ακολουθεί κατά γράμμα το τρίπτυχο ιδεολογικό moto: Αθλητισμός – Πολιτισμός – Κοινωνική Αλληλεγγύη και ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στην Ακαδημία με τα αποτελέσματα να είναι εξαιρετικά.

Η επιθυμία των παιδιών από πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου να ενταχθούν στην Ακαδημία μας, αλλά και τα συγχαρητήρια από αντιπάλους προπονητές και γονείς αποτελεί τη μεγαλύτερη επιβράβευση…

error: Content is protected !!